Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Σχετικά με εμάς

Ο ιστότοπος «domaine-michaelidi.gr» ανήκει στο «…………». η οποία διαπραγματεύεται με την επωνυμία «………». και εδρεύει στην …………, GR-….. Είναι κάτοχος του αριθμού Γενικού Εμπορικού Μητρώου ………. και ΑΦΜ …………, και εφεξής, για λόγους συντομίας, η «Εταιρεία». Η Εταιρεία είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων οποιωνδήποτε προσωπικών δεδομένων υποβάλλονται σε επεξεργασία και ως εκ τούτου πρέπει να επικοινωνήσετε με την Εταιρεία σχετικά με οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με τα προσωπικά σας δεδομένα.

Αποδοχή όρων και προϋποθέσεων

Οι όροι και οι προϋποθέσεις που παρατίθενται παρακάτω αφορούν την πολιτική απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζει η Εταιρεία σε σχέση με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχει. Οι παρόντες όροι και προϋποθέσεις είναι υποχρεωτικοί για όλους τους χρήστες των υπηρεσιών ή/και προϊόντων της Εταιρείας, καθώς και για όλους τους επισκέπτες της προαναφερθείσας ιστοσελίδας, οι οποίοι στο εξής, για λόγους συντομίας, θα αναφέρονται ως «Πελάτες», ανεξαρτήτως για το αν κάνουν παραγγελία για υπηρεσίες ή προϊόντα της Εταιρείας. Οι υπηρεσίες ή/και τα προϊόντα της Εταιρείας δεν μπορούν να παρασχεθούν εκτός εάν γίνουν αποδεκτοί οι παρακάτω όροι και προϋποθέσεις χρήσης.

Οριο ΗΛΙΚΙΑΣ

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Εταιρείας απευθύνονται σε άτομα άνω των 16 ετών. Εάν είστε κάτω των 16 ετών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχονται από την Εταιρεία μόνο με την προηγούμενη, ρητή, ειδική και γραπτή συγκατάθεση του νόμιμου κηδεμόνα σας . Η Εταιρεία θα προσπαθήσει να ελέγξει την ηλικία του ανηλίκου, ωστόσο δεν είναι σε θέση να εξετάσει οποιαδήποτε ψευδή δήλωση του Πελάτη σχετικά με την ηλικία του και επομένως δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη σε περίπτωση που ένας Πελάτης κάνει ψευδή δήλωση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα προσωπικά δεδομένα

Το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αλλάξει. Στις 25 Μαρτίου 2018 τέθηκε σε ισχύ ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) (ΕΕ) 2016/679, καταργώντας έτσι τη σχετική εθνική νομοθεσία των κρατών μελών της Ε.Ε. Έτσι στην Ελλάδα ο Ν. 2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων έχει καταργηθεί και αντικατασταθεί από τις διατάξεις του παραπάνω Κανονισμού. Η Εταιρεία έχει ήδη δρομολογήσει τη διαδικασία συμμόρφωσης με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα που απαιτούνται από τον παραπάνω Κανονισμό για την καλύτερη προστασία των συμφερόντων και των προσωπικών δεδομένων των υποκειμένων των δεδομένων.

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε

Ανάλογα με το σκοπό και τις ανάγκες κάθε περίπτωσης (βλ. λεπτομέρειες παρακάτω), η Εταιρεία συλλέγει τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα για τον Πελάτη: πλήρες όνομα, αριθμό σταθερού τηλεφώνου email ή αριθμό κινητού και διεύθυνση IP (διεύθυνση πρωτοκόλλου Διαδικτύου).

Οι σκοποί της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων

Τα παραπάνω δεδομένα συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών από την Εταιρεία.

Η νομική βάση για τη συλλογή και την επεξεργασία δεδομένων

– Η συγκατάθεση του Πελάτη παρέχει τη νομική βάση για την επεξεργασία της διεύθυνσης IP του (διεύθυνση Πρωτοκόλλου Διαδικτύου).

Γιατί χρειαζόμαστε προσωπικά δεδομένα

Χρειαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα αποκλειστικά και αποκλειστικά για τους σκοπούς που αναφέρονται αναλυτικά παραπάνω. Σε περίπτωση που υπάρξει νέος σκοπός επεξεργασίας, ο οποίος δεν είναι συμβατός με τον αντίστοιχο αρχικό σκοπό, θα ενημερωθείτε εκ νέου και θα ζητηθεί εκ νέου η συγκατάθεσή σας, εάν απαιτείται.

Τα προσωπικά σας δεδομένα σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς εκτός από τους παραπάνω. Επιπλέον, τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς εμπορικής εκμετάλλευσης.

Ο αντίκτυπος της επεξεργασίας στα υποκείμενα των δεδομένων

Η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από την Εταιρεία δεν έχει καμία απολύτως επίδραση στα υποκείμενα των δεδομένων, καθώς τα δεδομένα που συλλέγονται είναι απολύτως απαραίτητα και απαραίτητα για την παροχή υπηρεσιών ή/και προϊόντων. Επιπλέον, τα δεδομένα που επεξεργαζόμαστε εμπίπτουν στην κατηγορία των απλών προσωπικών δεδομένων και κατά κανόνα δεν υπάγονται σε ειδικές κατηγορίες δεδομένων (ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα).

Όλα τα προσωπικά δεδομένα θεωρούνται και αντιμετωπίζονται ως ιδιωτικά και εμπιστευτικά. Διασφαλίζουμε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την προστασία αυτών των δεδομένων και του απορρήτου τους.

Πώς χρησιμοποιούμε προσωπικά δεδομένα

Συλλέγουμε, εισάγουμε, αποθηκεύουμε και οργανώνουμε τα προσωπικά σας δεδομένα αποκλειστικά για τον επιδιωκόμενο σκοπό, ανάλογα με την περίπτωση. Τα προσωπικά σας δεδομένα θα διατηρούνται απόρρητα και εμπιστευτικά και δεν θα γνωστοποιούνται σε τρίτους χωρίς την προηγούμενη, ρητή, ειδική και γραπτή συγκατάθεσή σας. Τα δεδομένα δεν αποκαλύπτονται σε τρίτους πλην των αρμόδιων δημόσιων φορέων και υπηρεσιών που ορίζει ο νόμος, καθώς και στους εξωτερικούς λογιστές της Εταιρείας, στο βαθμό που αυτό απαιτείται για την εκτέλεση των αντίστοιχων πράξεων.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα

Εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να μας στείλετε σχετικό αίτημα μέσω email στο info@domaine-michaelidi.gr. Επικοινωνώντας με την Εταιρεία μας, μπορείτε να ζητήσετε τη διόρθωση, τη συμπλήρωση ή την ενημέρωση των προσωπικών σας δεδομένων προκειμένου να διασφαλίσετε ότι είναι πάντα ενημερωμένα, σωστά και ακριβή.

Ποιος έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα

Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι και συνεργάτες της Εταιρείας έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα στο πλαίσιο των σκοπών που καθορίζονται παραπάνω και στο μέτρο που αυτό απαιτείται για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. Κανένα τρίτο μέρος δεν έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα, και ιδιαίτερα όχι χωρίς την προηγούμενη, ρητή, ειδική και γραπτή συγκατάθεσή σας.

Με ποιους κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα διαβιβάζονται σε τρίτους εκτός από τις ακόλουθες περιπτώσεις:

– Για την έκδοση των νομίμως απαιτούμενων φορολογικών τιμολογίων/αποδείξεων, τα απαραίτητα και απαιτούμενα προσωπικά δεδομένα προωθούνται σε εξωτερικό λογιστικό γραφείο και πρόσβαση στα δεδομένα αυτά έχουν μόνο ειδικά εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι αυτού του λογιστικού γραφείου.

– Περαιτέρω, τα φορολογικά στοιχεία των υποκειμένων των δεδομένων διαβιβάζονται στις αρμόδιες φορολογικές/οικονομικές αρχές, όπως η Εταιρεία υποχρεούται να το πράξει από το νόμο.

Εταιρείες τρίτων που συνεργάζονται με την Εταιρεία μας ενδέχεται επίσης να είναι αποδέκτες των προσωπικών σας δεδομένων, όποτε και στο βαθμό που αυτό απαιτείται. Αυτές οι εταιρείες αναφέρονται εδώ.

Περίοδος διατήρησης προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα ενός Πελάτη διατηρούνται για μια περίοδο είκοσι ετών από τη στιγμή που παρέχεται μια υπηρεσία, καθώς αυτό απαιτείται για την προστασία των έννομων συμφερόντων της Εταιρείας σε περίπτωση που προβληθούν αστικές ή άλλες αξιώσεις κατά της Εταιρείας.

Τα φορολογικά στοιχεία ενός Πελάτη διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται από τη φορολογική νομοθεσία και σε κάθε περίπτωση για μέγιστη περίοδο είκοσι ετών από την έκδοση κάθε τιμολογίου/απόδειξης, λόγω του γεγονότος ότι ενδέχεται να ζητηθούν εντός αυτής της χρονικής περιόδου και οι δύο από την αρμόδια οικονομική αρχή και από τον Πελάτη.

Μόλις παρέλθει η παραπάνω χρονική περίοδος, τα προσωπικά δεδομένα του Πελάτη διαγράφονται πλήρως.

Τυχόν προσωπικά δεδομένα που ενδέχεται να περιλαμβάνονται στα κείμενα που προορίζονται για μετάφραση θα ανωνυμοποιούνται αμέσως μετά την παράδοση της παρεχόμενης υπηρεσίας και τα κείμενα θα διατηρούνται χωρίς προσωπικά δεδομένα, όπως απαιτείται για την προστασία των έννομων συμφερόντων της Εταιρείας.

Πώς προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα

Εφαρμόζουμε όλα τα απαραίτητα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα που ορίζονται στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Συγκεκριμένα:

Σε ό,τι αφορά τα οργανωτικά μέτρα, η Εταιρεία μας:

– εφαρμόζει Οδηγίες Πολιτικής Απορρήτου με στόχο τη διασφάλιση και την προστασία των συμφερόντων των Πελατών/των υποκειμένων των δεδομένων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

– εφαρμόζει πολιτική διαβαθμισμένης πρόσβασης, ώστε κάθε εργαζόμενος να έχει πρόσβαση μόνο στις πληροφορίες που είναι απαραίτητες και απολύτως απαραίτητες για την εκτέλεση των καθηκόντων του.

– διατηρεί ένα αρχείο δραστηριότητας επεξεργασίας.

– εφαρμόζει φιλικές προς το απόρρητο πολιτικές διαφήμισης και μάρκετινγκ.

– διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων κατά το σχεδιασμό των υπηρεσιών και των προϊόντων της, εφαρμόζοντας τις αρχές της ιδιωτικής ζωής από το σχεδιασμό και της ιδιωτικότητας από προεπιλογή.

– ειδοποιεί τα υποκείμενα των δεδομένων/πελάτες απλά και κατανοητά, με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια και με κάθε δυνατό μέσο, ​​για την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων, τους επιδιωκόμενους σκοπούς, τη νομική βάση επεξεργασίας, τα δικαιώματά τους και τον τρόπο άσκησης αυτών των δικαιωμάτων σε περίπτωση ότι επιλέγουν να το κάνουν και αυτό γίνεται απλά, άμεσα και χωρίς κανένα εμπόδιο.

– εκπαιδεύει τους υπαλλήλους της σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων ώστε να είναι όλοι εφοδιασμένοι με τις απαραίτητες γνώσεις που θα συμβάλλουν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και του απορρήτου των πελατών σε καθημερινή βάση.

– ενημερώνει τους υπαλλήλους και τους απαιτεί να τηρούν πιστά τις Οδηγίες Πολιτικής Απορρήτου που τους παρέχονται, ώστε να γνωρίζουν πώς να διασφαλίζουν την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων οποιουδήποτε υποκειμένου των δεδομένων και να αποφεύγουν τυχόν λανθασμένες ενέργειες, οι οποίες ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα.

– απαιτεί από τους εργαζόμενους να προστατεύουν το απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα μέσω δεσμευτικών συμφωνιών μη αποκάλυψης, εμπιστευτικότητας και προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Τα τεχνικά μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζουμε

– Οι υπηρεσίες της Εταιρείας έχουν πρόσβαση αποκλειστικά από εξουσιοδοτημένους χρήστες εισάγοντας όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

– Εφαρμόζουμε μια πολιτική ασφαλούς κωδικού πρόσβασης, η οποία περιλαμβάνει προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης που πρέπει να αλλάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

– Η μέθοδος κρυπτογράφησης εφαρμόζεται στους κωδικούς πρόσβασης και, επιπλέον, αποθηκεύονται στην κρυπτογραφημένη τους μορφή.

– Η πρόσβαση/ανταλλαγή των δεδομένων γίνεται με τη χρήση πιστοποιητικών SSL, ώστε τα δεδομένα να είναι κρυπτογραφημένα.

– Σε όλους τους τοπικούς υπολογιστές της Εταιρείας έχει εγκατασταθεί λογισμικό προστασίας από ιούς τελευταίας τεχνολογίας. Επιπλέον, προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης και περνούν σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που δεν θα χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες τους. Από πλευράς λογισμικού, η Εταιρεία χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες σταθερές εκδόσεις των Microsoft Windows, οι οποίες ενημερώνονται τακτικά για λόγους ασφαλείας.

– Όλοι οι διακομιστές της Εταιρείας διατηρούνται σε ιδιωτικό δίκτυο στο οποίο έχει πρόσβαση μόνο το τεχνικό προσωπικό της Εταιρείας.

– Όλοι οι διακομιστές στην κατάστασή μας χρησιμοποιούν πάντα τεχνολογία αιχμής.

– Όλοι οι διακομιστές στην κατάστασή μας προστατεύονται από τείχος προστασίας και anti-malware τελευταίας τεχνολογίας.

– Τα προγράμματα λογισμικού που χρησιμοποιούμε διαθέτουν επίσημες και ενημερωμένες άδειες.

– Όλα τα προγράμματα λογισμικού των διακομιστών μας λαμβάνουν συνεχώς ενημερώσεις ασφαλείας.

– Τα αντίγραφα ασφαλείας διατηρούνται σε όλη την εγκατάστασή μας σε ξεχωριστούς διακομιστές που προστατεύουν τα δεδομένα μέσω της χρήσης κωδικών πρόσβασης και κρυπτογράφησης. Τα αντίγραφα ασφαλείας γίνονται σε καθημερινή βάση.

– Εφαρμόζεται η μέθοδος ανωνυμοποίησης όπου είναι δυνατόν.

Τα δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων

Τα υποκείμενα των δεδομένων έχουν τα ακόλουθα δικαιώματα σε σχέση με τα προσωπικά τους δεδομένα:

– Γνωστοποίηση

– Πληροφορίες

– Πρόσβαση

– Διόρθωση

– Διαγραφή (και δικαίωμα στη λήθη)

– Περιορισμός επεξεργασίας

– Φορητότητα δεδομένων

– Ένσταση

– Μη αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων (προετοιμασία προφίλ)

Πώς να ασκήσετε τα δικαιώματά σας

Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας (πρόσβασης, διόρθωσης, περιορισμού επεξεργασίας, ενημέρωσης, φορητότητας δεδομένων, ένστασης, διαγραφής) ή να υποβάλετε καταγγελία στέλνοντας σχετικό αίτημα μέσω email στο info@domaine-michaelidi.gr. Θα φροντίσουμε να απαντηθεί το αίτημά σας το συντομότερο δυνατό.

Δικαίωμα προσφυγής στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και αφού επικοινωνήσετε με την Εταιρεία μας ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων, μπορείτε στη συνέχεια να προσφύγετε στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις αρμοδιότητες της Αρχής και τον τρόπο υποβολής καταγγελίας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της στη διεύθυνση www.dpa.gr.

Τα cookies που χρησιμοποιούμε και οι σκοποί για τους οποίους τα χρησιμοποιούμε

Τι είναι τα cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν δεδομένα, τα οποία ένας ιστότοπος ζητά από το πρόγραμμα περιήγησής σας να αποθηκεύσει στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας (έξυπνο τηλέφωνο, tablet, κ.λπ.). Μόλις αποθηκευτούν στη συσκευή σας, τα cookies επιτρέπουν σε έναν ιστότοπο να «θυμάται» τις ενέργειές σας (π.χ. όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης κ.λπ.) και τις προτιμήσεις σας. Κάθε cookie έχει διαφορετική λειτουργία. Κάποια είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ένας ιστότοπος, ενώ άλλα, π.χ. διαφημιστικά cookies, χρησιμοποιούνται για διαφημιστικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, η Εταιρεία μας χρησιμοποιεί βασικά cookie όπως το cookie περιόδου σύνδεσης (αλλιώς γνωστό ως προσωρινό cookie), το οποίο αποθηκεύεται σε μια προσωρινή μνήμη ενώ ο Χρήστης περιηγείται στον ιστότοπο της Εταιρείας μας και διαγράφεται μόλις ο Χρήστης κλείσει το πρόγραμμα περιήγησής του. Τα cookies περιόδου λειτουργίας δεν συλλέγουν πληροφορίες από τον υπολογιστή του χρήστη.

Επιπλέον, η εταιρεία μας χρησιμοποιεί cookies τρίτων, όπως cookies Google Analytics, Google Tag Manager και Google AdWords, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι ο Χρήστης έχει δώσει τη ρητή συγκατάθεσή του. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω cookies, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://policies.google.com/technologies/types.

Το εφαρμοστέο δίκαιο και τα αρμόδια δικαστήρια

Ο Χρήστης συμφωνεί ρητά και αποδέχεται ότι τυχόν διαφορές που τυχόν προκύψουν σχετικά με την παρούσα πολιτική απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και υπάγονται στη δικαιοδοσία των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης.