Ο Οινοποιός

Αφιερωμένος σε μια δραστηριότητα που αρνείται να θεωρήσει δουλειά, αλλά μάλλον αποστολή και καθήκον απέναντι στην οινική παράδοση της Ελλάδας και ιδιαίτερα στη γενέτειρά του, τη Δράμα, ο Ιορδάνης Μιχαηλίδης έχει αναλάβει τα ηνία του Κτήματος οραματιζόμενος κρασιά ακόμη μεγαλύτερης ποιότητας και αναγνώρισης. που θα έχει επάξια θέση στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Ο Ιορδάνης Μιχαηλίδης άρχισε να χαράζει την επαγγελματική του πορεία στην ελληνική οινοποιία νωρίς το 1992, όταν αποφάσισε να αναλάβει τον οικογενειακό αμπελώνα, που καλλιεργούσε ο παππούς του στην Κύργια Δράμας , και ενσταλάξτε μια πνοή φρέσκου αέρα στην καλλιέργεια των αμπελιών.

Το ενδιαφέρον και η ενασχόλησή του με τα αμπέλια ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, αφού ως παιδί μάθαινε πράγματα από τον παππού του, Κώστα Σεμερτζίδη και σιγά σιγά άρχιζε να πειραματίζεται, να φυτεύει, να γεύεται και να απολαμβάνει τους καρπούς του κόπου του. . Έτσι, η αγάπη του για τα αμπέλια συνέχισε να μεγαλώνει καθώς γινόταν άντρας. και ο Ιορδάνης Μιχαηλίδης θα αναλάμβανε την πολύτιμη οικογενειακή κληρονομιά στο πλήρωμα του χρόνου.

Ξεκινώντας το ταξίδι του στις οικογενειακές του ρίζες, προχώρησε στη φύτευση και την καλλιέργεια νέων αμπελώνων αποφασίζοντας για ελληνικές αλλά και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιού όπως Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Merlot, Cabernet και άλλες. Συνέχισε με το η πρώτη του πειραματική οινοποίηση το 2005 και το όνειρο και το όραμά του άρχισαν να διαμορφώνονται.

Έκτοτε, ο Ιορδάνης Μιχαηλίδης ήταν πάντα βυθισμένος στους αμπελώνες και τα βαρέλια του όπου παλαιώνει το κρασί, φροντίζοντας και σεβόμενος την οινοποιητική διαδικασία κρασιών εξαιρετικής ποιότητας μέρα με τη μέρα.